Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Düsseldorf Airport - Informatie

Düsseldorf International Airport

Düsseldorf International Airport is qua reizigersaantallen nummer drie van Duitsland. Het vliegveld ligt 7 kilometer van het centrum van Düsseldorf en 20 kilometer van Essen. Het vliegveld ligt niet te ver van de Nederlandse en Belgische grens en is prima bereikbaar per auto (Bundesautobahn 44) en trein (Intercity en hogesnelheidstrein). Sla dit vliegveld niet over als je prijzen van vluchten gaat vergelijken met die in Nederland en België. Je kunt hier opmerkelijke koopjes behalen!

Düsseldorf International Airport versus Düsseldorf Weeze Airport

Het 80 kilometer van Düsseldorf gelegen low budget vliegveld van Niederrhein Weeze, kortweg Weeze Airport, werd door veel luchtvaartmaatschappijen aanvankelijk Düsseldorf Weeze Airport genoemd. Want welke reiziger weet nu waar Weeze ligt. Deze naamsverwarring leidde tot heel wat misverstanden onder reizigers die zich op het verkeerde vliegveld kwamen melden en daardoor hun vluchten misten. In een rechtszaak werd de naam Düsseldorf Weeze Airport verboden, maar sommige buitenlandse maatschappijen waaronder Ryanair storen zich hier niet aan en blijven de verwarrende naam voeren. Opletten dus.

Bereikbaarheid Düsseldorf Airport

Zoals het bij grote vliegvelden hoort, is ook Düsseldorf Airport uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het vliegveld beschikt over maar liefst 2 treistations; naast het normale station is er een apart station voor hogesnelheidstreinen. Ook het S-bahn systeem van Düsseldorf doet het vliegveld aan. Voor verplaatsingen op en om de luchthaven is er de SkyTrain, ook wel H-Bahn genoemd (Hängebahn), omdat deze zich voortbeweegt aan een bovengrondse rail. Op de luchthaven bevinden zich verschillende hotels.

Düsseldorf International Airport, toen en nu

De luchtvaartgeschiedenis van Düsseldorf begint in 1909 met de landing van een Zeppelin op een veld 3 kilometer ten zuiden van de huidige locatie die in 1927 betrokken werd. Vanaf mid 70-er jaren, toen het vliegveld aangesloten werd op het spoorwegnet, begon een periode van stevige groei, die nu noodgedwongen afgeremd wordt. Het compact gebouwde vliegveld, wat bekend staat als 'vliegveld van korte afstanden' heeft nauwelijks meer mogelijkheden tot uitbreiding in het verstedelijkte Ruhrgebied.

Links

Vliegveld Düsseldorf - Bestemmingen
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchten

Home

Terrah.Net?

Goedkope vluchten Düsseldorf - Informatie